fbpx

Het RIVM raadt aan om je te laten testen als je milde verschijnselen vertoont zoals neusverkoudheid, een loopneus, niezen, keelpijn, een lichte hoest of koorts. Je kunt 2 dagen ervoor besmettelijk zijn vlak voordat je klachten krijgt, dus het is belangrijk er snel bij te zijn!

Daarnaast kun je je bij ons laten testen als je een melding hebt gehad van de Coronamelder-app of als je in contact geweest bent met een positief getest persoon. 

Wanneer u in de afgelopen 2 dagen langere tijd (min. 15 min) bij deze persoon in de buurt bent geweest (binnen 1,5 meter) dan is het advies om 10 dagen in quarantaine te gaan. Binnen deze 10 dagen kunnen klachten zich openbaren en dan pas kunt u zich laten testen op COVID-19. Als u op dag 5 nog geen klachten hebt, kunt u zich laten testen. Is deze test dan negatief, dan stopt de quarantaine. Volg wel de leefregels op omdat u na deze periode alsnog klachten kunt krijgen die horen bij COVID-19.

Wanneer de uitslag positief is moeten u en uw huisgenoten in quarantaine. Het is belangrijk dat uw huisgenoten 10 dagen in quarantaine blijven om zeker te zijn dat ze geen klachten krijgen en dan andere mensen kunnen besmetten. Als zij op dag 5 nog geen klachten hebben, kunnen zij zich laten testen. Is deze test dan negatief, dan stopt de quarantaine Als ze wel klachten hebben gekregen, kunnen zij zich ook laten testen. Wanneer de klachten na minimaal 24 uur na de uitslag over zijn, kan de quarantaine opgeheven worden. Klik hier voor de informatie die op u van toepassing is. Volg deze richtlijnen op!

Zolang u klachten hebt moet u thuisblijven, totdat de klachten minimaal 24 uur over zijn. Heb u last van koorts en/of benauwdheid, dan blijven ook uw huisgenoten thuis.

U hoeft dan niet meer in quarantaine, tenzij u in nauw contact bent geweest met iemand die positief getest is. Dan moet u 10 dagen in quarantaine. Kijk voor meer informatie op de website van het RIVM.

Dan hoeft u niet meer in quarantaine. Volg wel de leefregels van het RIVM op om verspreiding van klachten te voorkomen. Kijk voor meer informatie op de website van het RIVM.

COVID-19 is de ziekte die wordt veroorzaakt door een nieuw coronavirus (SARS-CoV-2). De ziekte kan luchtwegklachten en koorts veroorzaken en in ernstige gevallen ademhalingsproblemen. Het virus wordt verspreid door hoesten en niezen. Via druppeltjes komt het zo in de lucht. Als andere mensen die druppeltjes inademen, of bijvoorbeeld via de handen in de mond, neus of ogen krijgen, kunnen zij besmet raken met het virus. Meer informatie vind u op de website van het RIVM.

Koorts (>38 graden), droge hoest, benauwdheid, vermoeidheid, spierpijn, hoofdpijn, misselijkheid, braken, diarree, verlies van geur en/of smaak, verstopte neus of loopneus. De klachten kunnen uiteraard in hevigheid en duur per patiënt verschillen. Sommige klachten kunnen ook langer duren zoals het verlies van geur en/of smaak, een kriebelhoest of een droge hoest. Dit hoeft geen reden voor ongerustheid te zijn. Wanneer u klachten niet vertrouwt of er ontstaat een levensbedreigende situatie bel dan altijd uw huisarts!

Kies bovenin het kopje ‘afspraak maken’ en kies de gewenste locatie, test, datum en tijd.

Een Coronatest kan zo vaak gedaan worden als wenselijk is voor u.

Wij gebruiken de meest nauwkeurige, officieel goedgekeurde sneltest van Nederland, namelijk de Roche SARS-CoV-2 Rapid Antigen Test. Dit is géén PCR test.

Dit is 1 van de 2 testen die door het RIVM en de overheid is goedgekeurd als zijnde sneltest. De overheid gebruikt deze testen ook op grote schaal, om bijvoorbeeld zorgpersoneel en mensen uit het onderwijs te testen.

Daarnaast voeren wij de Roche COVID-19 Rapid Antibody-test uit. Deze test detecteert eventueel aanwezige antistoffen in uw lichaam tegen COVID-19.

Vanaf heden kunt u ook een PCR spoedtest bij ons afnemen. Dit is dezelfde test als bij de GGD alleen bij ons heeft u de uitslag binnen 30 minuten en een wereldwijd goed gekeurde reisverklaring.

CoronaSnelTestDirect biedt haar diensten aan tegen aanzienlijk lagere prijzen dan andere commerciële aanbieders. Wij vragen slechts € 65,- voor een sneltest op een doordeweekse dag. Ons doel is om deze test voor iedereen betaalbaar te kunnen aanbieden. De testen worden voor het overgrote deel aangeboden tegen prijzen tussen de €100,- en €120,-.

De kosten voor een sneltest bedragen €65 euro als u naar onze locatie komt.

Wanneer u in het weekend getest zou willen worden is de prijs voor een test €85 euro.

Het is mogelijk dat wij, als er meerdere personen getest moeten worden bij uw bedrijf, naar uw locatie komen. De kosten hiervan zijn €150 excl. de kosten per test. Dit is inclusief een bekwame zorgprofessional en alle materialen.

Een PCR test kost €120. 

Heeft u een reisverklaring nodig, dan bedragen de kosten €140 euro in totaal voor test inclusief reisverklaring.

De uitslag van de test weten wij binnen 15 minuten. U kunt wachten op de uitslag van de test, deze delen wij zodra wij het weten direct met u mee.

De uitslag van de PCR spoedtest weten wij binnen 30 minuten.

Ja. De sneltesten worden afgenomen door het bedrijf Just4Safety.

Just4Safety is al reeds 10 jaar actief in de medische wereld en heeft al vele zorgprofessionals opgeleid. Een betrokken arts, Dr. Louise Heesterman, houdt de kwaliteit van de afname van de tests nauwkeurig in de gaten en de testen worden uitsluitend afgenomen door zorgprofessionals.

Hierbij worden alle maatregelen genomen om de test veilig af te nemen. De zorgprofessionals dragen alle benodigde beschermingsmaterialen (nitril handschoenen, speciale brillen, isolatie schorten en medische N95 mondkapjes) welke worden vervangen na een positieve uitslag.

In de meeste gevallen zal dit niet zo zijn, het zal wel een irritant, kriebelend gevoel geven. Daarnaast zorgt het wattenstaafje voor een mogelijk niesreflex, dan moet geprobeerd worden dit niet te doen. Het kan ook leiden tot traanogen, dit gaat vanzelf over. U krijgt van ons een tissue om uw neus te snuiten, daarmee zal dat nare gevoel minder worden.

Coronasneltestdirect stemt het afnemen van haar Covid-19 testen af met de GGD. Zo overziet een arts de testprocedures en worden de testen uitsluitend uitgevoerd door zorgprofessionals. Dagelijks worden de positieve uitslagen tussen Coronasneltestdirect en de GGD via een geautomatiseerde koppeling gedeeld.

CoronaSnelTestDirect gaat zorgvuldig om met uw privacy. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en we vragen dan ook uitsluitend om de gegevens die we echt nodig hebben. Uw gegevens worden niet doorgeven aan andere partijen zoals uw werkgever of huisarts. Uw privacy is bij ons dus gewaarborgd!

Ja. Wilt u naar het buitenland reizen? Dan kan het zijn dat het land van bestemming bepaalde eisen heeft om besmetting met het coronavirus (COVID-19) te voorkomen. In sommige gevallen is een test vereist en wordt er een verklaring gevraagd met een negatief COVID-19 testresultaat. Wij bieden zowel coronasneltesten als PCR-testen met certificaat aan op afspraak. Een test met reisverklaring kost €140.

Let op: de situatie verandert per dag. Je bent zelf verantwoordelijk om de inreisbeperkingen voor het land van bestemming te controleren met de lokale autoriteiten en de reisorganisatie.

De reisverklaring van onze PCR spoedtest is geldig in de meeste landen. Met de sneltest (neusswab) verschilt dit per land. Het beste is om op de site van www.nederlandwereldwijd.nl te kijken wat het betreffende land adviseert voor de juiste test. Het is uw eigen verantwoording om dit goed na te kijken!

Na intensief contact met een besmet persoon of als u een melding van de CoronaMelder app krijgt, dan laat u zich testen op de 5e quarantaine dag. Wanneer de uitslag negatief is, dan hoeft u niet langer in quarantaine te blijven. Let wel op uw gezondheid, er kunnen nog steeds klachten ontstaan die met het virus te maken kunnen hebben.

Heeft u een bedrijf en wilt u snel uitslag bij het testen van personeel?