fbpx
Antistoffentest bloedprik Roche
Roche Antistoffentest
Meer informatie

Roche Antistoffentest

Bent u benieuwd of u antilichamen hebt opgebouwd tegen SARS-CoV-2? Dit is nu mogelijk vanaf 14 dagen nadat uw klachten van het Coronavirus verdwenen zijn. Binnen 15 minuten heeft u meer duidelijkheid.

Waarom heeft SARS-CoV-2 zo’n grote impact?

Dit komt omdat de ziekteverwekker nieuw is. Dit betekent dat ons immuunsysteem niet bekend is met het virus en zichzelf dus niet goed kan beschermen. Om te overleven moet het virus zich vermenigvuldigen en hiervoor gebruikt het andere cellen. Het Coronavirus klampt zich eerst vast aan een cel met een speciaal eiwit. Deze cellen bevinden zich aan de uiteindes van longcellen. Als longcellen worden aangetast, ontstaan ernstige klachten.  Uiteindelijk kunnen deze cellen zelfs doodgaan door een aanval van de viruscellen. Dit kan beschadigingen op de longen veroorzaken en de functie beïnvloeden.

Ook zien wij mensen met milde klachten zoals, koorts, buikpijn, hoofdpijn, diarree en keelpijn.

Het is moeilijker om het virus te detecteren als uw immuunsysteem het virus actief opruimt en/of wanneer u aan het herstellen bent. De Roche COVID-19 Rapid Antibody-test kan een reactie van uw immuunsysteem opsporen en vaststellen. Deze betrouwbare test kan dus identificeren of u besmet bent geweest.

Als u besmet geweest bent, kan dit betekenen dat u voor een periode immuun bent of bij een eventuele nieuwe besmetting veel mildere symptomen ervaart.

Hoe lang deze periode van immuniteit is, is helaas voor dit virus nog niet bekend.

COVID-19 Antibody test

De COVID-19 Rapid Antibody Test is een betrouwbare en snelle test antistoffentest, die gebruikt wordt bij het opsporen van SARS-CoV-2 antilichamen. De test wordt uitgevoerd met een paar druppels bloed. De COVID-19 Rapid Antibody Test kan binnen 15 minuten aantonen of er antilichamen tegen het SARS-CoV-2 coronavirus in het bloed aanwezig zijn. Met andere woorden, de test toont aan of iemand blootgesteld is geweest aan het coronavirus en hier een immuunreactie op heeft ontwikkeld. Sneltesten op antistoffen kunnen echter niet bepalen hoeveel antistoffen er aanwezig zijn. Daarom kan een resultaat van deze test geen zekerheid geven over de duur van de immuniteit.

Onze test is in staat om in het bloed zowel de IgM-antilichamen op te sporen als de IgG-antilichamen. De IgM-antilichamen dienen als maatstaf voor het stadium van besmettelijkheid. De IgG-antilichamen dienen als een maatstaf voor immuniteit tegen de ziekte. Ook kan de test aangeven of er sprake is van een combinatie van de twee, wanneer er zowel IgM-antilichamen als IgG-antilichamen in het bloed worden aangetroffen. Dit betekent dat het virus nog steeds krachtig is in het lichaam, maar dat er ook al immuniteit wordt opgebouwd.

Roche’s SARS-CoV2-antilichaamtest, heeft een specificiteit van meer dan 99,8% en 100% gevoeligheid.

Wij sluiten elke aansprakelijkheid uit voor verkeerd gebruik of onjuiste interpretatie van de testresultaten.

Zorg Met Elkaar

Vacature

Samen de handen uit de mouwen steken tegen Covid-19

Ben jij werkzaam in de zorg, evenementen-hulpverlening of heb je een andere zorgachtergrond? Volg je een opleiding als verpleegkundige of een opleiding in de verzorging?

Dan hebben we een hele leuke (bij)baan voor je!

Just4Safety leidt al 10 jaar zorgpersoneel op. Wij zoeken mensen die willen helpen bij het afnemen van Covid-19-sneltesten door heel Nederland, ook bij jou in de buurt! Je werkt samen met een enthousiast team op locatie onder supervisie van een verpleegkundige. Alles volgens strakke protocollen en uiteraard inclusief alle benodigde veiligheidsmaatregelen en beschermingsmiddelen!

Omdat we de Abbott Rapid test gebruiken is de uitslag al binnen 5 minuten bekend. Alles in nauw overleg met de GGD. Uiteraard word je goed opgeleid en worden alle (test)werkzaamheden onder toezicht van onze eigen arts uitgevoerd! Werktijden en vergoeding in overleg. Bel 06-388 676 86 of stuur een e-mail en hopelijk mogen we je snel bij ons team verwelkomen!

Heeft u een bedrijf en wilt u snel uitslag bij het testen van personeel?